Усложнения след прекарано заболяване от COVID-19

При прекарано заболяване от коронавирус, което често води до бронхопневмония и повлиява негативно на сърцето и други органи, без значение дали лечението е било в болница или в домашни условия, оздравелият пациент може в продължителен период (месеци наред) да продължи да има следните усложнения:

Затруднено дишане
Усещането, че не получава достатъчно въздух
Напрежение в белите дробове
Усещане за задух
Пориви за отхрачване
Кашлица
Разстройства на сърдечносъдовата система
Чувство на умора след кратки физически дейности

Увеличеният задух образува порочен кръг, тъй като води до намалена активност, което увеличава социалната изолация и може да доведе до депресия, която от своя страна допълнително увеличава задуха.
Програма за възстановяване от пост-ковид усложнения

В “Хоспис Маринела” можете да разчитате на разработена от наши специалисти програма за възстановяване след коронавирус (COVID-19), и възникнали от това заболяване усложнения, както и други преболедувани състояния с подобни симптоми.

В програмата се приемат само здрави пациенти с пост-ковид усложнения. Пациенти се приемат в програмата след отрицателен PCR тест или бърз антиген тест за коронавирус.

“Хоспис Маринела” прави на място бързи антигенни тестове за Ковид-19, PCR тестове се извършват във външни лицензирани лаборатории по избор на пациента.
С какво помага постковид програмата на нашите пациенти?

Намалява затрудненото дишане
Възстановява дейността на сърдечната система
Подобрява общото физическо състояние
Подобрява настроението и намалява тревожността на пациентите
Дълготраен ефект след приключване на възстановителната програма

Какви процедури включва нашата възстановителна програма?

Кислородна терапия
Медикаментозно лечение при необходимост, включително интравенозни вливания
Физически упражнения в помощ на правилното дишане и оздравяване
Лечебен масаж на гръдния кош за подобряване на дишането и сърдечната дейност.
Инхалации

Пациентите в програмата са под непрестанно 24-часово наблюдение на медицински специалисти, сестри и санитари, които при необходимост организират спешно съдействие от лекари-специалисти по възстановяване след пост-ковид усложнения.
Хранителен режим при възстановяване от COVID-19

Прилагаме оптимален хранителен режим за възстановяване от Ковид 19, бронхопневмония или други преболедувани заболявания на дихателната система.

В хранителната диета на нашите пациенти се включват храни, богати на витамини и микроелементи, подпомагащи възстановяването на организма.